MENIU

RUSIA negociază un nou gazoduct cu mai multe ţări europene. Fără Bulgaria

<p>Rusia a anunţat renunţarea la South Stream</p>

Rusia este "pregătită să negocieze" cu unele dintre ţările alături de care trebuia să construiască gazoductul South Stream, pentru a participa la proiectul unei alte conducte care să transporte gaz din Rusia, excluzând însă Bulgaria, a anunţat ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov.

"Sunt sigur că partea rusă este pregătită să discute cu aceste ţări despre ce trebuie să facem şi cum să ieşim din această situaţie", a declarat Cijov pentru agenţia rusă Ria Novosti, potrivit AFP.

Înaltul diplomat a exclus o negociere cu Bulgaria, pe care o consideră "un partener în care nu te poţi încrede".

Astfel, Cijov a numit Serbia, Ungaria şi Austria ca ţări cu care Rusia este dispusă să negocieze, la câteva zile după ce Rusia a decis să renunţe la proiectul South Stream.

Luni, preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream, din cauza opoziţiei Bulgariei.

Tot luni, la finalul întâlnirii dintre Putin şi preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, care a avut loc luni la Ankara, Rusia şi Turcia au semnat un acord pentru construirea unui gazoduct care să livreze 63 de miliarde de metri cubi de gaz dinspre Rusia către Turcia, prin Marea Neagră.

Mai multe articole despre:
Rusia South Stream