MENIU

RUSIA, încolțită „nuclear” de NATO! Se schimbă totul în războiul din Ucraina - Decizie istorică pe 24 martie

Vladimir Putin, încolțit de NATO - Decizie istorică pentru Ucraina în fața amenințării nucleare

NATO a anunțat că va ajuta Ucraina pentru a se apăra împotriva oricăror amenințări chimice, biologice și nucleare, după ce Rusia a avertizat că va folosi armele nucleare în cazul unei „amenințări existențiale”.

NATO, prin vocea secretarului general Jens Stoltenberg, a avertizat, miercuri, Rusia împotriva utilizării armelor chimice în Ucraina și a promis sprijin suplimentar pentru Kiev, inclusiv asistență și echipamente pentru securitatea cibernetică. Stoltenberg a anunțat că liderii alianței celor 30 de state membre urmează să voteze la summitul de joi pentru oferirea unui sprijin suplimentar Ucrainei pentru a face față oricăror amenințări chimice și nucleare.

"Mă aștept ca mâine (joi, 24 martie - n.red.) aliații să cadă de acord să ofere sprijin suplimentar (Ucrainei - n.red.). Aceasta include asistență în domeniul securității cibernetice, precum și echipamente care vor ajuta Ucraina să se apere împotriva amenințărilor chimice, biologice, radiologice și nucleare în războiul cu Federația Rusă", a anunțat, miercuri, Jens Stoltenberg, secretar general al NATO.

"Suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a sprijini Ucraina. Dar avem responsabilitatea de a ne asigura că războiul nu depășește Ucraina și nu devine un conflict între Rusia și NATO", a adăugat Stoltenberg.

La summitul extraordinar de la Bruxelles de joi se discută despre posibila utilizare a armelor chimice, nucleare de către Rusia în Ucraina. Stoltenberg a avertizat Moscova că trebuie să renunțe la amenințările cu arme nucleare. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reamintit marți că Rusia va folosi armele nucleare în cazul unei „amenințări existențiale” la adresa ei, într-un interviu acordat CNN.

A fost deja anunțată prezența președintelui Zelenski la summitul NATO de joi, 24 martie, în format videoconferință. Președintele Ucrainei urmează să vorbească  despre necesitatea încetării crimelor de război ale Rusiei împotriva ucrainenilor și a infrastructurii civile.