MENIU

Vladimir Putin, încântat de noua putere din Republica Moldova. Ce i-a promis lui Dodon

Vladimir Putin, încântat de noua putere de la Chișinău

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat duminică pe Facebook că a ajuns la un acord cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin, cu privire la reducerea preţului pe care Moldova îl plăteşte pentru gazele provenite din Rusia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă, în cadrul unei întâlniri cu omologul său moldovean, Igor Dodon, că speră că stabilizarea situaţiei politice de la Chişinău va permite o mai bună cooperare între ţara sa şi Republica Moldova, potrivit agenţiei de presă TASS.

„Suntem foarte încântaţi că situaţia din Republica Moldova s-a stabilizat, în mare. Este o oportunitate pentru dezvoltarea legăturilor noastre bilaterale", a declarat Putin în cadrul întâlnirii.

La discuţii au participat vicepremierul rus Dmitri Kozak şi vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Vasile Şova, conform Mediafax.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat pe Facebook că a ajuns la un acord cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu privire la reducerea preţului pe care Moldova îl plăteşte pentru gazele provenite din Rusia, informează agenţia de presă TASS.

„Am fost de acord, în principiu, şi am realizat o coordonare a viitorilor paşi în privinţa cooperării în domeniul gazelor, astfel încât pot anunţa că tarifele pentru consumatorii finali nu vor creşte. Cel mai devreme la 1 octombrie, preţul gazelor ruseşti pentru Moldova urmează să scadă", a scris Dodon.

Acordul despre care a vorbit Dodon a fost discutat în cadrul întâlnirii de sâmbătă dintre cei doi lideri.

Contractul actual al Republicii Moldova cu gigantul rus Gazprom expiră anul acesta.

În luna iunie a fost format un nou Guvern în Republica Moldova, în urma unei coaliţii a Partidului Socialist, pro-rus, care îl sprijină pe Dodon şi urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia şi blocul ACUM, pro-european.

Mai multe articole despre:
Rusia