MENIU

Rusia confirmă oficial o lovitură uriașă pe care a primit-o în războiul din Ucraina - Comandantul adjunct al flotei ruse la Marea Neagră a fost ucis

Nave de razboi

Rusia a confirmat astăzi, 20 martie, că comandantul adjunct al flotei ruse, Andrey Paliy, a fost ucis în Ucraina. El ar fi murit în timpul luptelor din regiunea Mariupol.

"Am fost prieten cu Andrei Nikolaevici. Era o persoană foarte deschisă și decentă. Un adevărat ofițer dintr-o dinastie militară. Oricine l-a întâlnit vreodată își va aminti întotdeauna bunătatea lui. Se bucura de o mare autoritate în flotă, înțelegere și auz, a știut să găsească o abordare față de orice persoană", a spus șeful Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, citat de Kommersant.

Moartea lui Paly a fost confirmată inițial de secretarul colegiului naval Nakhimov, Konstantin Tsarenko, pe rețeaua de socializare Vkontakte (VK).

Ulterior, un senator rus din Sevastopol – baza Flotei Mării Negre din Crimeea anexată de Rusia – a declarat într-o postare pe VK că „Sevastopolul a suferit o pierdere grea, ireparabilă… Paly a murit în luptele pentru eliberarea Mariupolului de la naziști”. Președintele Vladimir Putin a vorbit despre campania Rusiei de a scăpa Ucraina de „naziști”.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhayev, a scris într-o postare pe Telegram că „Andrei Nikolaevici a ales să apere Patria ca fiind munca vieții sale și a murit pentru viitorul nostru pașnic”.

 

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina rusia a murit