MENIU

Rusia anunță culoare umanitare pentru "naționaliștii" din Mariupol

Rusia încearcă să joace cartea dezbinării în orașul Mariupol, în care a provocat un dezastru umanitar. Armata a anunțat că este gata să deschidă culoare umanitare prin care le va permite "naționaliștilor" să păsească orașul. 

Rusia a informat Kievul că este gata să deschidă coridoare umanitare și să elibereze toți bandiții din Mariupol în orice direcție pentru a salva orașul și oamenii, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova, citat de RIA Novosti.

Mai mult, Ministerul Apărării promite că "este pregătit să garanteze viețile <<naționaliștilor>> care au depus armele la Mariupol", deși acest lucru este garantat de Convenția de la Geneva privind drepturile prizonierilor, chiar și în cazul luptătorilor voluntari care nu au statut militar. 

Anunțul vine în condițiile în care confruntările între cele 2 tabere se dau chiar în centrul Mariupolului, unde „nu există nici măcar un mic petec de pământ care să nu poarte semnele războiului”, a afirmat primarul orașului, potrivit The Guardian.

Acesta a mai afirmat că peste 80% din locuințele sunt fie distruse, fie afectate de bombardamente, a afirmat el, adăugând că 30% nu mai pot fi reconstruite.

Mai multe articole despre:
mariupol rusia razboi ucraina putin nationalisti