MENIU

RUSIA amenință din nou cu arsenalul nuclear - Cât de repede îl va folosi în războiul din Ucraina - Anunțul ce dă fiori întregii lumi

RUSIA amenință din nou cu arsenalul nuclear - Cât de repede îl va folosi în războiul din Ucraina - Anunțul ce dă fiori întregii lumi

Rusia amenință din nou cu arsenalul nuclear. Este a doua oară când se amintește armele nucleare ale Rusiei, la distanță de câteva zile.

Ministerul rus de Externe a transmis joi că Rusia ar putea folosi arsenalul său nuclear numai în „situaţii de urgenţă” şi că nu are interesul să ajungă la o confruntare directă cu NATO şi cu SUA, relatează Reuters.

Vorbind la un briefing, purtătorul de cuvânt al MAE rus Ivan Neciaev a menţionat că armele nucleare ar putea fi folosite de către Rusia doar ca măsură „de răspuns”.

„Doctrina militară a Rusiei permite un răspuns nuclear numai ca răspuns la ameninţarea cu distrugerea în masă sau când existenţa fundamentală a statului este ameninţată.

Aşadar, utilizarea arsenalului nuclear este posibilă numai ca parte a unui răspuns de autoapărare faţă de un atac şi numai în situaţii de urgenţă”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAE rus, potrivit Reuters, relatează Agerpres.

Este a doua oară când Rusia amintește de folosirea arsenalului său nuclear în aceeași săptămână.

Primul a fost ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care a anunțat că Rusia „nu are nevoie” să-şi folosească arsenalul nuclear în campania sa militară în Ucraina.

Șoigu a ținut să precizeze că speculaţiile mediatice conform cărora Moscova ar putea desfăşura arme nucleare sau chimice în acest conflict sunt „minciuni absolute”.