MENIU

Rusia acuză Lituania că restrânge și tranzitul rutier de mărfuri către Kaliningrad

Sursa foto: Pixabay

Lituania a restrâns de asemenea tranzitul mărfurilor transportate pe cale rutieră între Rusia şi exclava acesteia Kaliningrad, după ce astfel de restricţii au fost impuse deja tranzitului feroviar, au declarat marţi oficiali ruşi din această exclavă de la Marea Baltică.

„Restricţiile parţiale asupra tranzitului de mărfuri afectează de asemenea transportul pe şosea prin Lituania”, prin urmare „aceste mărfuri mai pot fi transportate acum doar pe mare”, a declarat agenţiei Interfax un purtător de cuvânt guvernamental rus, relatează agenţia EFE.

Informaţia a fost confirmată acestei agenţii şi de mai multe companii ruseşti care transportă mărfuri cu camioane către Kaliningrad prin Lituania, iar la graniţa dintre Rusia şi Lituania s-a format o coadă de astfel de vehicule.

În timp ce guvernul de la Vilnius afirmă că a restrâns tranzitul rusesc de mărfuri spre Kaliningrad în virtutea sancţiunilor europene impuse Rusiei pentru agresiunea asupra Ucrainei, Moscova a cerut UE „să restabilească imediat funcţionarea tranzitului în Kaliningrad”, avertizând că, „în caz contrar, vor exista măsuri de răspuns”.

Mai multe articole despre:
rusia lituania tranzit rutier marfuri kaliningrad