MENIU

Rusia a pus gând rău gigantului Twitter! Ce riscă să pățească platforma de Social Media

Twitter

Platforma americană Twitter, în vizorul autorităților ruse. Acestea au anunțat că vor restricționa utilizarea platformei de Social Media, pe care o acuză că nu a dat curs în mod repetat solicitărilor autorităților ruse de a înlătura conținutul ilegal, prin încetinirea vitezei de accesare a acesteia, mergându-se chiar până la blocarea ei. 

Informația a fost confirmată de Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare a telecomunicațiilor, care susține că platforma va fi blocată complet, și asta ca urmare a faptului că au fost depistate, până astăzi, peste 3.000 de postări cu conținut ilegal în această țară.

Twitter, spre deosebire de alte platforme Social Media americane, este populară în Rusia, fiind folosită de susținătorii disidentului Alexei Navalnîi, a cărui încarcerare luna trecută a declanșat proteste masive la nivel național și a atras numeroase de critic, chiar și sancțiuni, din partea comunității internaționale.

„Încetinirea va fi aplicată pe 100% din dispozitivele mobile și pe 50% din dispozitivele non-mobile”, se arată într-un comunicat de presă al Roskomnadzor, publicat pe site-ul instituției.

„Dacă (Twitter) va continua să ignore cerințele legii, măsurile vor continua în linie cu reglementările (ajungându-se până la blocare)”, se mai arată în comunicatul citat.

Avertismentele vin în contextul în care Parlamentul rus a adoptat, la sfârșitul anului trecut, noi amenzi pentru platformele care nu șterg conținutul interzis. În plus, tot de atunci este în vigoare și o lege care permite restricționarea acestor platforme dacă „discriminează” mass-media rusă, relatează HotNews.ro.