MENIU

Ioan Rus nu reușește să urce manageri la boardul TAROM

<p>Ioan Rus</p>

Primele trei persoane dintre cele selectate pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al companiei TAROM, propuse la şefia CA au refuzat această funcţie, a afirmat, marţi, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la finalul întâlnirii cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu.

Şeful de la Transporturi a reiterat faptul că TAROM se confruntă cu probleme, în condiţiile în care din toate cele 50 de companii din subordine doar operatorul aerian a rămas pe pierderi, potrivit Agerpres.

'Din cele 50 de companii în subordinea Ministerului Transporturilor, avem o singură companie cu probleme mari şi ea se numeşte TAROM. CFR-urile au trecut pe plus, toate, încet-încet, au început să arate tot mai bine. La TAROM avem o problemă. Nu vă ascund, pentru că nu are sens. Săptămâna asta ar trebui să facem Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliu de Administraţie. Am discutat până acum cu cei propuşi pe 109 (Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice - n. r.) pentru membri ai CA şi cei care ar putea fi potenţiali preşedinţi ai CA. Primii trei propuşi, toţi m-au refuzat. Azi am avut discuţii cu ultimul: 'Domnule, vin în CA, dar nu ca preşedinte'. O să mai discut, ca să găsesc o soluţie'', a spus Rus.

Membrii Consiliului de Administraţie de la TAROM au demisionat din funcţii, pe 3 martie, urmând ca un nou board să fie nominalizat.

'Consiliul de Administraţie şi-a dat demisia ieri (marţi, 3 martie - n. r.). Era de aşteptat, pentru că acesta era un Consiliul de Administraţie provizoriu. Am avut o întâlnire foarte bună cu ei ieri. Vom avea un nou Consiliu de Administraţie care va fi nominalizat astăzi sau mâine (miercuri sau joi - n.r.)', a declarat, pentru AGERPRES, pe 4 martie, directorul general al companiei, Christian Heinzmann.

Membrii noului board al companiei sunt nominalizaţi de Ministerul Transporturilor.

Din Consiliul de Administraţie care a demisionat făceau parte Gabriel Dumitraşcu - preşedinte, Dante Stein, Toma-Dorin Cîmpeanu, Dan Andrei şi Anişoara Cornilă.

Mai multe articole despre:
Tarom Ioan Rus CA Tarom