MENIU

Rupere de nori în Brăila. Zeci de gospodării au fost inundate. Apa a depăşit un metru!

<p>Rupere de nori &icirc;n Brăila. Zeci de gospodării au fost inundate. Apa a depăşit un metru! - Foto: obiectivbr.ro</p>
<p>Rupere de nori &icirc;n Brăila. Zeci de gospodării au fost inundate. Apa a depăşit un metru! - Foto: obiectivbr.ro</p>

O rupere de nori a provocat, luni seara, o inundaţie masivă pe mai multe străzi din Radu Negru şi Viziru I, două cartiere periferice ale municipiului Brăila. Pe alocuri, apa atins un metru înălţime, intrând în curţile şi casele oamenilor. Trei motopompe ale ISU şi două ale Primăriei intervin pentru evacuarea apei, însă fac faţă cu greu situaţiei.

Printre străzile afectate se numără Nicolae Titulescu, Abrud, Praporgescu, Mircea Vodă, George Enescu, Ghe. Constantinescu, Nicolae Iorga. Locatarii spun că totul se întâmplă deoarece terenul din zona afectată are o cotă mai joasă decât restul oraşului, iar apa din canalizare refulează.

În urmă cu câţiva ani, a fost pusă în funcţiune o staţie de pompare care să împingă apa spre canalul colector în timpul ploilor abundente, scrie adevarul.ro. Din spusele localnicilor reiese că, luni seara, staţia respectivă ar fi fost pornită prea târziu, mult după ce inundaţia se produsese deja.

Alegeri 2016 BRAILA – Prezența la vot LIVE și cele mai noi informații

Mai multe articole despre:
inundaţii ploaie rupere de nori ploaie Brăila