MENIU

RUJEOLA face încă o victimă - un bebeluş din Timiş a murit. Bilanţul a ajuns la 22 de decese

Un alt copil şi-a pierdut viaţa din cauza rujeolei, în România. Bebeluşul era din Timiş, iar bilanţul victimelor din ţara noastră a ajuns la 22.

Încă un copil a murit din cauza rujeolei, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică. Este vorba de o fetiţă de trei luni din Timiş. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 22, iar numărul copiilor diagnosticaţi cu această boala se apropie de 5000.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Caraş Severin, Timiş şi Arad. Din păcate, vaccinul care îi protejează pe cei mici de această boală nu se găseşte încă în cabinetele tuturor medicilor de familie.

Autorităţile vor fi însă obligaate să asigure stocuri necesare după ce va intra în vigoare legea vaccinării, care se află, deocamdată, în transparenţă decizională, informează ştiri.tvr.ro.

Medicii avertizează că această creştere bruscă arată că situaţia nu este sub control. De aceea trebuie intensificate eforturile pentru vaccinarea copiilor sau pentru reluarea imunizării, în cazul celor care nu au schemă completă de vaccin.

Mai multe articole despre:
bilanţ rujeolă