MENIU

Rujeola face o nouă victimă în România: un bebeluş de 6 luni a murit. Este al 27-lea caz

Un copil de şase luni, originar din Tecuci, judeţul Galaţi, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a murit miercuri din cauza rujeolei, acesta fiind cel de-al treilea deces înregistrat la Iaşi şi al 27-lea la nivel naţional.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, medicul Carmen Dorobat, a declarat ca un copil de sase luni a murit, miercuri, din cauza rujeolei, el fiind adus in stare grava sambata trecuta de la Tecuci, scrie BZI.

"A ajuns sambata trecuta la noi, era in stare grava, fiind intubat. A fost adus de catre un echipaj SMURD. A avut si bronhopneumonie, iar din cauza complicatiilor a murit", a declarat medicul Carmen Dorobat.

Ea a precizat ca este al treilea caz de deces la copii, din cauza rujeolei, in ultimele luni, inregistrat la Iasi.

"Trebuie ca parintii sa fie convinsi sa-si vaccineze copiii. Fara vaccin, neavand anticorpi, organismul nu rezista, iar in multe cazuri se ajunge la deces", a mai spus medicul Carmen Dorobat.

Aproape 300 de noi cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, la nivel national, astfel ca numarul total al imbolnavirilor, de la debutul epidemiei, in 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.434, a anuntat saptamana trecuta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). De asemenea, au fost inregistrate 26 de decese din cauza rujeolei, carora li se adauga cel de miercuri, de la Iasi.

Mai multe articole despre:
bebeluş victimă rujeolă