MENIU

Rugăciunea care VINDECĂ, în caz de boli. Cum trebuie să o rostești

Atunci când suntem bolnavi, în pragul unei operții sau cineva drag nostru a căzut pe patul bolii este bine să știm și să spunem niște rugăciuni ajutătoare!

Rugăciune pentru omul bolnav

Preaputernice și slăvite Doamne Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăință pe cei drepți, ci pe cei păcătoși, și ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii Te rog să primești sme­rita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!
Mântuiește-l, Doamne, precum știi, ca un bun și iubitor de oameni, și rânduiește Tu toate spre fo­losul său. Ca noi neputincioși suntem și nu îl pu­tem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.
De e voia Ta, îl poți pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, pre­cum vei vrea.
Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-te de robul Tău, potolește-i fierbințeala, alină-i sufe­rința, ridică-l din patul durerii.
Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieții, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor.
Și dacă îi e de folos să ducă mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruiește-i lui răbdare și liniște, alungând de la el toată frica și toată deznădej­dea, ca sa nu fie îngenuncheat de durere și să cârtească sau să cadă în patima mâniei.
Ajută-l, Iubitorule de oameni, că văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căință și de mulțumire, ca să se învredni­cească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îți sunt păcatele!” Amin.

sursa: libertateapentrufemei.ro

Mai multe articole despre:
vindeca om bolnav rugaciunea