MENIU

Rudele lui Bercea MONDIAL, trimise în judecată pentru șantaj

Bercea Mondial

Procurorii DNA Constanța au trimis în judecată cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru șantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, au fost deferiți justiției: Marius Constantin (ginere), în stare de arest preventiv, Izaura Anghel (fiică), sub control judiciar, Grinică Ion Anghel (nepot), minor în vârstă de 17 ani, sub control judiciar, Florin Anghel — fiu, (aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză), și Fănică Anghel (soția).

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, pe 1 noiembrie 2013, Florin Anghel a exercitat amenințări asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromițătoare pentru aceasta și pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracțiuni de corupție, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro.

"În 26 martie 2014, Fănica Anghel și Florin Anghel au exercitat amenințări asupra unei persoane, martor în prezenta cauză (n.r. Mircea Băsescu), cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să își transfere averea în proprietatea lor. În 26 și 29 mai, Marius Constantin, Izaura Anghel și Grinică Ion Anghel au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro", susțin procurorii.

În 29 mai, Marius Constantin a primit împreună cu ceilalți doi inculpați suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Mai multe articole despre:
şantaj trimitere în judecată Bercea Mondial