MENIU

Rudel Obreja, eliberat. DOVADA că și procurorii au început să fie umani

Fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja va fi eliberat din penitenciar. Judecătorul Daniel Corduneanu, de la Tribunalul Ilfov, a decis, astăzi, întreruperea executăii pedepsei de 5 ani de închisoare la care Obreja fusese condamnat de ICCJ în dosarul "Gala Bute". În luarea deciziei, un rol important l-a avut și procurorul DNA. Trustul Realitatea salută, prin vocea jurnalistei Anca Alexandrescu, decizia procurorilor. Este o dovadă incontestabilă a faptului că și în România procurorii trebuie să aibă o față umană. Și iată că o au! 

Hotărârea a fost luată după ce Rudel Obreja a fost depistat cu cancer la pancreas, cu metastaze. Internat la Institutul Oncologic, Rudel Obreja se află într-o situație gravă care impune eliberarea din penitenciar, aspect confirmat și de raportul Institutului Național de Medicină Legală (INML) Mina Minovici, trimis în instanță.

Întreruperea pedepsei a fost dispusă pe o perioadă de trei luni.

Deși hotărârea Tribunalului Ilfov poate fi atacată cu apel, conform unor surse este posibil ca DNA să nu conteste decizia de întrerupere a pedepsei.

Anca Alexandrecu: Chiar dacă este condamnat, orice cetățean român are dreptul la viață! 

Joi seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea Culisele statului paralel, jurnalista Anca Alexandrescu a tras un puternic semnal de alarmă asupra condițiilor inumane din penitenciarele românești. 

"Chiar dacă este condamnat, orice cetățean român are dreptul la viață", a punctat Anca Alexandrescu.

Astăzi, după anunțul eliberării fostului președinte al Federației Române de Box, Anca Alexandrescu a punctat corectitudinea judecătorului și a procurorului DNA care au dispus întreruperea executării pedepsei și, respectiv, admiterea cererii.

"Există și judecători corecți în țara asta! Mulți! Vreau să îl aplaud pentru decizia de astăzi dar și pe procurorul DNA care a pus concluzii în sensul admiterii cererii!", a scris Anca Alexandrescu, într-o postare pe Facebook.

Trustul Realitatea salută, prin vocea jurnalistei Anca Alexandrescu, decizia procurorilor. Este o dovadă incontestabilă a faptului că și în România procurorii trebuie să aibă o față umană. Și iată că o au! Respectul societății în fața unor decizii de acest fel este un câștig imens pentru JUSTIȚIE. 

În această seară, de la ora 18:00, în emisiunea Culisele statului paralel se va dicuta pe larg despre justiția din România și despre cazul Rudel Obreja. 

Mai multe articole despre:
rudel obreja anca alexandrescu