MENIU

Romanul "Un gest de iubire" de James Meek a apărut şi la noi

Cel mai cunoscut roman al scriitorului şi jurnalistului britanic James Meek, "Un gest de iubire", ce urmează a fi ecranizat de Johnny Depp, a apărut la editura Humanitas Fiction.

"The People's Act of Love" ("Un gest de iubire") este cel de-al treilea roman al lui James Meek, publicat în 2005, tradus în peste 25 de ţări şi distins cu Scottish Arts Council Book of the Year Award şi Premiul Ondaatje în 2006. Filmul cu acelaşi nume, adaptare a romanului realizată de Johnnny Depp, va fi lansat anul viitor.

Cartea este o poveste de dragoste, ce se petrece imediat după Primul Război Mondial, într-un orăşel din Siberia, aflat sub supraveghere bolşevică. Acolo se adăposteşte Samarin, după ce evadează dintr-o închisoare din regiunea arctică, iar Anna, o tânără văduvă din oraş se va îndrăgosti de el.

James Meek s-a născut în 1962 la Londra, unde trăieşte şi acum, iar în anii '90 a locuit în fosta Uniune Sovietică. A scris patru romane şi două volume de povestiri, iar în prezent lucrează ca reporter pentru "The Guardian", unde a tratat subiecte precum războiul din Irak, conflictul din Cecenia, tratamentul aplicat prizonierilor din Guantanamo Bay sau evaziunea fiscală a unor bogătaşi din Marea Britanie.
Mai multe articole despre:
Johnny Depp ecranizare român