MENIU

Românul din Marea Britanie acuzat de moartea a 39 de migranți a fost extrădat

Sursa foto: Pixabay

Șoferul român, care a condus camionul frigorific în care au fost găsiți morți 39 de migranți, a fost extrădat în Marea Britanie. Bărbatul este suspectat că ar fi unul dintre cei care au organizat şi coordonat transportul ilegal în Regatul Unit din 23 octombrie 2019, când au fost descoperite cadavrele abandonate. 

Victimele au murit din cauza căldurii și a lipsei de oxigen din spațiul închis al containerului, unde au fost ținute aproape 12 ore.

Marius Drăghici a fugit de la locul faptei și s-a intors în țară. Autoritățile britanice au emis atunci și un mandat european de arestare, după ce l-au acuzat pe bărbat de omor din culpă.

Pe 10 august anul acesta, a fost găsit de autoritățile române. Potrivit presei engleze, ar fi fost alocate trei milioane de euro de către justiția de acolo pentru ca Draghici să fie judecat de autoritățile din Marea Britanie.

Zece persoane au fost condamnate până acum în acest caz, iar patru bărbați au primit pedepse cuprinse între 13 și 27 de ani de închisoare, pentru ucidere din culpă și complot în tranportul ilegal de persoane. 

Mai multe articole despre:
Marea Britanie roman extradat