MENIU

Românul care a murit pe front în Ucraina va fi înmormântat astăzi - Denis Morăraș s-a stins din viață la doar 33 de ani în lupta cu rușii

Denis Morăraș

Românul care a murit pe front în Ucraina va fi înmormântat astăzi. Denis Morăraș a luptat până la ultima suflare la cei 33 de ani, iar apropiații săi din Cernăuți sunt profund afectați de moartea acestuia. Vestea tristă a fost făcută public de către liceul la care acesta a învățat. 

Războiul din Ucraina face victime şi printre etnicii români. Denis Morăraș s-a stins din viață la doar 33 de ani în lupta cu rușii. Acesta și-a apărat țara din prima zi de când armata lui Putin a invadat Ucraina. 

Vestea morții sale a fost confirmată de administrația Liceului Nr.6 „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, instituție de învățământ pe care Denis Moraraș o absolvise.

„A plecat în eternitate la vârsta de 33 ani... În luptele împotriva agresorului rus și-a dat viața românul din Cernăuți, fostul absolvent al instituției noastre de învățământ Denis Moraraș. Este o pierdere ireparabilă pentru familie, rude și toți acei ce l-au cunoscut. Luminoasă îi este amintirea, eternă — fapta lui eroică”, a transmis Liceul Alexandru cel Bun într-o postare pe facebook.

Tânărul militar este condus astăzi pe ultimul drum și va fi înmormântat la Cimitirul Central al orașului Cernăuți.

Cu o săptămână în urmă, alți doi militari români au murit pe front, în luptele din estul Ucrainei. Este vorba despre Dumitru Cojocaru din comuna Herța și Andrei Rusu din comuna Mămăliga, au fost și ei înmormântați eroic.

Românii din Ucraina constituie al treilea grup etnic după ucraineni și ruși. Aproape 410.000 de locuitori sunt moldoveni și români, cei mai mulți sunt în localitățile din apropierea granițelor cu țara noastră. 

Mai multe articole despre:
roman mort ucraina razboi inmormantare denis moraras