MENIU

Românii se întorc în țară de Paște - HAOS și cozi interminabile la intrarea în vamă. Revoltați, mulți au făcut cale întoarsă când au aflat de carantină

Mii de români care vor să vină acasă de Sărbători au fost blocaţi ore în şir la Vama Nădlac. Poliţiştii de frontieră au deschis cinci puncte de intrare în ţară. 

 

Mii de români au încercat să revină în țară înainte de intrarea în vigoare a noii liste a țărilor cu risc epidemiologic, pentru care se impune carantina de 14 zile.

S-au format cozi uriașe la Vama Nădlac din noaptea de vineri spre sâmbătă, transmite Realitatea PLUS.  Oamenii au aşteptat mai bine de trei ore la graniță. Imagini cu oamenii așteptând au fost postate pe rețelele sociale.

Pentru cei care vin din ţări aflate în scenariul galben aşteptarea a fost şi mai mare. La corturile de triaj, completarea documentelor a mai durat o oră în plus. Mulți și-au pierdut răbdarea.

„Suntem nemultumiti, venim din Germania fără să știm că ne pune în carantină. Stăm de trei ore. Facem mai mult la coadă decât la condus, când am venit. Rușine, să le fie rușine!”, a spus o doamnă.

„În cinci zile, cum stăm noi 14 în carantină?”, spune un alt român venit din Germania. 

„Trei ore jumătate, patru... din Gemania venim, avem teste rapide și nu ni le-au luat în considerare”, declară alt bărbat. 

Printre cei care așteaptă la graniță, să intre în țară sunt și copii mici. 

Din cauza cozilor imense, mulți români nu au reușit să intre în țară în termenul legal pentru a nu mai fi nevoiți să intre în carantină.

Cei mai mulţi au făcut cale întoarsă, după ce au aflat că ţările din care vin se află în scenariul galben, iar carantina în România este obligatorie.

Când au văzut agitația din vamă și au aflat că trebuie să stea 14 zile în carantină, doi tineri s-au întors înapoi în Germania.

„Ne intoarcem inapoi pentru că ne-am luat două săptămâni, și ce să facem?! Stăm în carantină? Am venit cu soția, este gravidă, să facem controale? Nu putem”, a spus un bărbat supărat.

Cei care vin acasă de sărbatori sunt sfătuiţi de autorități să verifice dacă vor sta sau nu în carantină când ajung în România. 

Țările din LISTA GALBENĂ:

Citește și Grecia a intrat pe lista GALBENĂ: Românii care vor petrece Paștele în Republica Elenă vor sta în carantină la întoarcerea în țară DOCUMENT