MENIU

Românii se află în topul șomerilor din Austria, alături de sirieni, turci și sârbi

Românii se află în topul șomerilor din Austria

Românii se află pe loc de vârf într-un clasament al șomerilor străini din Austria, fiind depășiți doar de sirieni, turci și sârbi. 

Numărul persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă, fără a deține cetățenia austriacă, a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. În prezent, sirieniisunt fruntașii acestui clasament, iar românii ocupă locul 5, cu un total de 10.027 de persoane înregistrate în luna august 2023, scrie publicația austriacă Heute

Aceștia au consemnat o creștere semnificativă de 8,1%, comparativ cu anii precedenți. În cadrul totalului șomerilor, românii reprezintă 3,1%.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, victorie în dosarul finanțării campaniei prezidenţiale din 2009. ICCJ a respins recursul DNA

Numărul total al șomerilor în Austria se ridică la 320.760. Datele relevante ale pieței muncii arată că aproape 42% dintre cei aflați în căutarea unui loc de muncă, adică 133.496 de persoane, nu sunt cetățeni austrieci. În septembrie 2015, ponderea acestora era de aproximativ 28%.

Conform raportului, sirienii se clasează acum pe locul al doilea în privința șomajului, după austrieci (58%, inclusiv participanții la cursuri de formare). La ultima raportare, 21.912 depindeau de asistența AMS, reprezentând aproape șapte la sută din totalul șomerilor. Aceștia sunt urmați de turci (12.768 de persoane sau 4,0%), sârbi (10.457 sau 3,3%) și români (10.027 sau 3,1%), scrie StiriDiaspora.

Primele detalii despre reorganizarea sistemului bugetar. Când va începe? Anunțul premierului Ciolacu

Rata șomajului în funcție de naționalitate este, de asemenea, monitorizată lunar.

Cele mai recente cifre sunt din august 2023, când rata șomajului pentru cetățenii austrieci a fost de 5,1%. Pentru sirieni, aceasta era de aproape 37%, pentru turci de 14%, iar pentru sârbi de aproximativ 19%. De asemenea, a fost peste medie pentru români (8,1%) și afgani (21%).

Angajații din Ministerul Sănătății protestează la ușa lui Rafila. Ce îi supără pe funcționari