MENIU

Românii, prea săraci ca să mai meargă în vacanță. Un sfert dintre ei nu își permit un concediu

Sursa foto: Arhivă

Românii nu își mai permit să meargă în vacanță. Unul din patru români nu va pleca anul acesta în concediu, arată datele unui sondaj, iar unul din 20 pleacă în concediu pe împrumut. Oamenii nu mai au bani și pentru relaxare din cauza scumpirilor din ultimul an, așa că un sfert dintre ei își vor petrece zilele libere acasă, alături de cei dragi. 

Cu toate că după doi ani de restricții românii au așteptat cu nerăbdare vacanța de anul acesta, criza economică le-a stricat planurile multora. Datele arată că unul din patru români nu își permite un concediu, iar dacă merg totuși în vacanță, vânează oferte.

„Turiștii vor vacanțe în care beneficiază de oferte speciale, last minute-uri, all-inclusive e cautat dintotdeauna. Preferă destinațiile de proximitate, adică în special litoralul Mării Negre, aici vorbim de România, litoralul românesc de la Mamaia până la Mangalia și litoralul bulgăresc. Dacă vorbim de prețuri, putem vorbi de o vacanță de 5 zile la hotel de 3 stele, all-inclusive în România, în jur de 3.000 de lei/persoană, iar în comparație cu Bulgaria, hotel 3 stele, all-inclusive, sejur de 5 nopți 4-500 euro/persoană”, a explicat Lucian Bădîrcea, directorul unei agenții de turism.

Aproape 40% dintre români alocă mai puțin de 3 mii de lei pentru concediul de anul acesta, iar peste 10% sunt pregătiți să cheltuie mai puțin de o mie de lei. Mai mult, 5% dintre români sunt nevoiți să facă un împrumut la bancă ca să plece în vacanță. Chiar și așa, cei mai mulți rămân în țară.

Tot mai mulți urmează aceeași cale - cea a străinătății. Lucrează peste graniță ca să își permită o vacanță în țară. 

Mai multe articole despre:
vacanta romani concediu