MENIU

Românii nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie - Un material în EXCLUSIVITATE realizat de Realitatea PLUS

Românii nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie - Un material în EXCLUSIVITATE realizat de Realitatea PLUS

Românii au păreri împărțite cu privire la soluția vaccinării obligatorii în contextual pandemiei de coronavirus. O arată zecile de mesaje trimise Realitatea PLUS. Un număr mare de telespectatori au răspuns nu la întrebarea dacă vaccinarea anti-coronavirus ar trebui sau nu să fie obligatorie. Au fost și telespectatori care sunt pro vaccinare obligatorie, însă mult mai puțini. 

Cei mai mulți dintre telespectatorii Realitatea PLUS au scris că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie și s-au declarat împotriva acestei decizii.

“Nu are dreptul să ne oblige nimeni să ne vaccinăm și, personal, sunt împotriva vaccinării", a scris o telespectatoare.

Aceeași părere o are și un bărbat care consideră că vaccinarea obligatorie i-ar încălca drepturile.

“Nu sunt de acord cu vaccinarea! Nu aș vrea sa îmi fie încălcate drepturile! Vaccinul să se facă doar persoanelor care doresc!”, a scris acesta.

O altă telespectatoare spune că nu acceptă vaccinarea din cauza problemelor de sănătate. “Nu am încredere și cu siguranță nu voi accepta să mă vaccinez pentru că am o boală autoimună și automat vaccinul nu mă ajută. Cel mult "plec" mai devreme decât ar trebui", a explicat aceasta.

Au fost și persoane care au scris că vor să se vaccineze, dar cu o condiție: să aibă mai multe informații despre efectele adverse ale vaccinului.

“Da, eu sunt de acord cu vacinarea anti-Covid, dar doresc mai multe informații despre efectele adverse la persoanele cu comorbidități”, a specificat telespectatorul nostru.

Într-un mesaj se cere o asigurare pentru eventualele probleme de sănătate. “Aș face acest vaccin numai cu asumarea răspunderii de către cel care îl face, o asigurare pentru eventualele probleme ivite în urma vaccinării”, a explicat un alt telespectator al Realității PLUS.

Au fost și români care au salutat apariția vaccinului, dar nu sunt de accord cu oligativitatea lui. “Da e binevenit vaccinul, dar nu poți obliga ca vaccinarea să devină obligatorie. Nimeni nu are voie să decidă în locul altuia”, este de părere un altul.

Mai multe articole despre:
vaccinare covid vaccin anticovid