MENIU

Românii mor de frig după valul de aer polar - Gerul a ucis deja 3 oameni în ultima zi la Iași și Botoșani

Românii mor de frig după valul de aer polar - Gerul a ucis deja 3 oameni în ultima zi la Iași și Botoșani

Noul val de frig din România face primele victime. Trei persoane au murit în ultimele 24 de ore în Iași și Botoșani. 

Vremea s-a răcit bruc în toată țara în ultima zi, din cauza valului de aer polar ce vine din Câmpia Rusă. Temperaturile au scăzut deja în unele regiuni și cu 15 grade. Veștile ce vin de la meteorologi nu sunt prea bune. În următoarea perioadă, gerul va pune stăpânire pe toată țara, fiind așteptate cele mai scăzute temperaturi de până acum, de până la minus 10, minus 15 grade Celsius. 

O femeie în vârstă de 83 de ani și un bărbat de 51 de ani au murit, în noaptea de luni spre marți, după ce au ajuns la spital cu hipotermie severă. Iar la o altă femeie, de 81 de ani a intervenit un  echipaj de prim-ajutor de la Departamentul 1. Aceasta a fost adusă la Spitalul „Sf Spiridon” o pacientă de 81 ani din locuința ei. Aceasta a fost găsită de soțul său. Din păcate, femeia a decedat.

„De asemenea elicopterul a preluat de la Hirlau încă un pacient hipotermic, în vârstă de 51 ani, cu 22 grade temperatura corpului. El a fost găsit în locuința sa din Scobinți. Din păcate, bărbatul a decedat luni seară, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi, citată de bzi.ro.

O ambulanță SAJ cu medic a adus la spital un pacient hipotermic, cu temperatura de 22 grade. Acesta a fost luat dintr-o baracă din Nicolina. Pacientul în vârstă de 41 de ani, a fost încălzit, resuscitat și este internat în ATI la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

„Femeia de 81 ani din localitatea Prisecani găsită în casa de soţ şi de o vecină. Cei doi au alertat ambulanta. Ea a fost încălzită. Era diagnosticată şi cu TBC. A fost în curs de resuscitare, dar din păcate s-a declarat decesul.

Bărbatul de 41 ani din municipiul Iaşi, găsit în canal, a fost încălzit, resuscitat, cu ECMo în Anestezie şi Terapie Intensivă. Temperatura sa era de 20 de grade”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi”, a mai anunțat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

De asemenea, și la Botoșani a fost raportat un deces din cauza frigului. Un bărbat a murit din cauza frigului, pe stradă. Acesta a fost găsit în șoc hipotermic. Chiar dacă a fost dus la Urgențe, medicii nu au mai reușit să îl readucă la viață.