MENIU

Românii, mai atenți la volan! Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere, în scădere în 2015

În județul Ilfov, numărul persoanelor care și-au pierdut viața în accidente rutiere a scăzut cu 25% anul trecut față de 2014, potrivit unui comunicat al IPJ.

"În ceea ce privește siguranța rutieră, în 2015 s-a reușit o scădere semnificativă a numărului de persoane care și-au pierdut viața în accidente rutiere (cu 25% mai puține decât în anul 2014)", arată IPJ Ilfov într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, anul trecut a scăzut numărul de infracțiuni contra patrimoniului cu 9% față de 2014. "Astfel, ca urmare a activităților preventive derulate, furturile, furturile din locuințe, din societăți comerciale, furturile de autovehicule și din autovehicule s-au situat pe un trend descendent, iar comparativ cu anul precedent au înregistrat scăderi", se menționează în comunicat.

În ceea ce privește infracționalitatea de natură economică, polițiștii ilfoveni au soluționat anul trecut 79 de dosare complexe, împotriva a 103 persoane s-a început urmărirea penală, iar în 40 de cazuri s-au dispus măsuri preventive. Activitatea pe această linie s-a concretizat cu întocmirea a 59 de rechizitorii.

Totodată, în cadrul dosarelor de evaziune fiscală instrumentate, polițiștii au recuperat un prejudiciu de 14.069.994 de lei.

Polițiștii de investigații criminale și cei de investigare a criminalității economice Ilfov au reușit, în 2015, destructurarea a 70 de grupări infracționale, fiind cercetate 302 persoane.

Mai multe articole despre:
accidente rutiere IPJ ilfov politia ilfov