MENIU

Românii din toate colţurile ţării vin la "Mitingul Diasporei"

Românii din toate colţurile ţarii vin la "Mitingul Diasporei"

Românii din toate colţurile ţării se mobilizează pentru a veni la protestul care are loc astăzi. Anunţat pe diverse grupuri de pe reţelele de socializare încă de acum două luni, mii de români au anunţat că se întorc în ţară pentru a lua parte la protest. 

Mai mult decât atât, românii din toată ţara îşi unesc forţele cu cei din diaspora, în toate marile oraşele ale României sute, mii de oameni se adună pentru a pleca în grupuri organizate spre Capitală, pentru a participa la protestul din 10 august, "Mitingul Diasporei". 

Grupuri de teleormăneni pleacă spre Piața Victoriei!

Ziua de 10 august este una la fel de importantă pentru Teleorman cum este pentru tot restul țării. Grupuri de teleormăneni au plecat deja cu mașinile personale spre Piața Victoriei. 

În Teleorman se anunță pe rețelele de socializare și un protest, locul de întâlnire al participanților fiind fântâna arteziană din centrul Alexandriei. Evenimentul este anunțat pentru ora 18.00 și se vrea a fi tot o formă de solidaritate cu Diaspora a celor care, din anumite motive, nu au posibilitatea de a pleca spre București astăzi. 

Albaiulienii pleacă la mitingul diasporei

Câteva zeci de albaiulieni au plecat spre capitală încă de la primele ore ale dimineții. Organziați pe facebook, ei s-au întâlnit la ora 9 și cu autoturismele încolonate au pornit spre București. Ei sunt urmați și de alți albaiulieni care nu au putut să plece atât de devreme, dar hotărâți și ei sa ajungă la miting.

Zeci de gălăţeni au plecat la Bucureşti, pentru mitingul din Piaţa Victoriei

Zeci de gălăţeni au plecat, în jurul orei 13.00, spre Bucureşti, pentru a participa la mitingul care se va desfăşura în această seară în Piaţa Victoriei. Cei care au dorit să ia parte la protestul împotriva guvernării PSD-ALDE s-au organizat pe Facebook şi au stabilit ca loc de întâlnire parcarea din faţa Sălii Sporturilor. Pe esplanadă am întâlnit inclusiv două maşini din Belgia, cu gălăţeni care lucrează în zona Ţărilor de Jos. La ora 13.00 fix, caravana a plecat la drum spre Capitală, pe un traseu prestabilit. După ce au străbătut Brăila, prin centrul oraşului, protestatarii gălăţeni au făcut joncţiunea cu vecinii de la sud, înainte de intrarea în staţiunea Lacu Sărat. În continuare, traseul stabilit de organizatori, grupul de Facebook „Revoluţia continuă”, cuprinde o staţionare la Urziceni, în jurul orei 15.30, unde caravanei i se va alătura coloana de autoturisme care vine dinspre Iaşi.

Cei care nu au putut să facă deplasarea în Capitală şi-au dat întâlnire la ora 18.00, în faţa Prefecturii locale, locul tradiţional de protest al manifestanţilor gălăţeni. (Realitateadegalati.net)

Piatra-Neamț se alătură diasporei!

”Piatra-Neamț se alătură diasporei!”  este unul dintre mesajele cu care au plecat spre București cei care vor participa astăzi la miting. O parte dintre cei care au plecat din Piatra Neamț au avut ca punct de plecare parcarea de la Sala Polivalentă. La ora 9.30 când fusese anunțată plecarea pe rețelele de socializare, din parcare au plecat câteva mașini spre Roman unde urmau să se întâlnească atât cu cei de acolo cât și cu o coloană de protestatari din Iași.

„Care doriţi să mergeţi în coloană spre Bucureşti pe 10 august? Plecăm din Piatra Neamţ la ora 09:30, de la Sala Polivalentă, pentru a ne uni cu o coloană care pleacă din Iaşi, condusă de domnul Cătălin Urtoi. Nu există cazare organizată, plătiţi singuri drumul, vă sacrificaţi cel puţin două zile pentru România. Sunt oameni doritori să meargă şi nu dispun de masină? Trimiteţi-mi mesaj în privat pentru a vă putea pune în legătura unii cu alţii. Alaturaţi-vă diasporei! Nu va lasaţi influenţaţi de mass media deţinuta de cei de la putere", este mesajul postat pe Facebook.

Alte grupuri de mașini au plecat direct spre Bucureși azi dimineață, iar alții sunt în București încă de ieri.

Cel mai mare steag UE a ajuns la Vaslui

Filiala USR din Vaslui a participat astăzi la un marș, intitulat ”Pentru o Moldovă Europeană”, care va străbate mai multe orașe în drumul spre protestul din Piața Victoriei din București, organizat de mai multe grupuri civice ale românilor din diaspora. În centrul Vasluiului, aproximativ 30 de persoane au desfășurat un steag imens al Uniunii Europene, dorind să transmită faptul că regiunea Moldovei susține implementarea valorilor europene în România și respectarea principiilor care stau la baza acestora.

”Mergem la București cu steagul UE ca să atragem atenția asupra zonei noastre defavorizate. Politicile economice ale actualilor guvernanți nu includ prosperitate și pentru regiunea Moldovei. Cerem o autostradă de peste 20 de ani, dar fără succes. De aceea o mare parte dintre cetățenii din Moldova au lăsat România pentru o țară europeană dezvoltată. Acum toți vor veni acasă și vor să-și strige nemulțumirea față de nepăsarea guvernanților. Cei din diaspora vor ca România să fie o țară europeană, dar nu cu jumătăți de măsură așa cum ne impune de un an și jumătate coaliția de guvernare PSD-ALDE”, transmite Ionuț Vintilă, vicepreședintele filialei județene USR Vaslui. (Realitateadevaslui.net)

La Satu Mare, protestatarii se vor aduna în centrul oraşului. Pe pagina de Facebook a celor de la Sătmarul Civic a fost anunțat un protest în această seară începând cu ora 19:00, în Pasajul Corneliu Coposu. Protestul este îndreptat împotriva Guvernului PSD-ALDE și a acțiunilor lor recente cu privire la legile justiției, dar și a celorlalte legi care sunt considerate că au ca scop doar avantajarea celor două partide și a membrilor lor și nicidecum să fie legi făcute în interesul cetățenilor

La Constanţa s-a dat adunarea încă de la primele ore ale dimineţii, numeroase persoane adunându-se în centrul oraşului pentru a pleca spre Bucureşti! 

Mai multe articole despre:
protest miting diaspora mitingul diasporei