MENIU

Vama Nădlac, aproape blocată. Românii care se întorc în țară stau și câte 5 ore la coadă

Românii care se întorc în țară de Crăciun trebuie să se înarmeze cu multă răbdare dacă vin cu mașina. Asta, pentru că pot sta la coadă și patru-cinci ore în punctele de trecere a frontierei.

Vama Nădlac, din judeţul Arad, este aproape blocată, cu toate că autorităţile au suplimentat personalul pentru a face faţa traficului mare, conform Mediafax

După atentatele teroriste de la Paris, controalele au devenit mult  mai riguroase, astfel că oamenii sunt nevoiti să aștepte și câteva ore pentru a putea trece granita în România.

Frontiera română a fost tranzitată, sâmbătă, de aproximativ 202.200 de persoane, dintre care 136.000 au intrat în ţară, cele mai multe - 92.000 - pe la graniţa cu Ungaria, respectiv de peste cinci ori mai multe decât într-o zi normală, anunţă Poliţia de Frontieră.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa, sâmbătă, peste 118.400 persoane, din care 92.000 pe sensul de intrare în ţară. Faţă de o zi normală, când într-un interval de 24 de ore, pe la frontiera româno-ungară intra în România aproximativ 18.000 persoane, traficul la frontieră a crescut de peste cinci ori.