MENIU

Românii au ajuns să trăiască mai mult din importuri

Institutul Naţional de Statistică îl contrazice pe premier

Deficitul comercial al României, după primele trei trimeste, a ajuns la 8.88 miliarde de euro, cu aproape două miliarde mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, arată un document transmis joi de Institutul National de Statistică.

Practic, indicatorul care arată diferența dintre valoarea exporturilor și cea a importurilor a crescut cu aproape un miliard de euro pe lună. În septembrie, ultima lună a trimestrului trei, valoarea importurilor a fost mai mare decît cea a exporturilor cu fix un miliard de euro, de la 5,5 la 6,5 miliarde de euro.

Mare parte a schimburilor comerciale a fost în spațiul Uniunii Europene: România a exportat  bunuri și servicii de 35,36 miliarde euro și a importat de 42,10 miliarde euro.

In perioada 1.I-30.IX 2017, ponderi importante in structura exporturilor si importurilor sunt detinute de grupele de produse: masini si echipamente de transport (46,6% la export si 37,1% la import) si alte produse  manufacturate (33,6% la export si respectiv 30,9% la import).

Mai multe articole despre:
importuri exporturi INS