MENIU

Românii ar trebui să fie responsabili și să aibă pastile de IOD la domiciliu. Avertismentul lui Alexandru Rafila

Pastile de IOD, distribuite GRATIS populației

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri că doar 3% dintre români au ridicat din farmacii, până la finalul lunii trecute, pastilele de iod oferite gratuit de Ministerul Sănătății. În contextul complicat al războiului din Ucraina, fiecare cetățean ar trebui să dea dovadă de responsabilitate și să aibă iodura de potasiu la domiciliu.

"În luna august, interesul pentru această substanță, care până la urmă este extrem de simplu de procurat, este gratuită, e pusă la dispoziția populației, este ceva mai mare, să vedem dacă, mai ales în contextul complicat al conflictului din Ucraina, cred că un comportament responsabil al fiecărui cetățean este să aibă această substanță la domiciliu, pentru că administrarea ei nu este necesară în mod obișnuit, dar sigur că într-o situație de criză e bine să nu cauzeze o nouă criză, cea a distribuției, care nu este posibil de realizat într-un timp scurt" a declarat Rafila la Bistrița, potrivit Rador.

Datele obținute cu o zi înainte de HotNews arată că procentajul real este mult mai mic, raportat la numărul de pastile cumpărate. Astfel, din 30 de milioane au fost distribuite doar 383.889 de pastile, adică 1,27% .

Mai multe articole despre:
pastile iod nuclear accident radiatii razboi rusia