MENIU

România va produce tratamente alternative împotriva COVID-19 - Cât de repede vor fi folosite de bolnavi

România va produce tratamente alternative împotriva COVID-19

România va produce tratamente alternative și asociative împotriva COVID-19. Directorul general al Antibiotice Iași, Ioan Nani, a anunțat, marți, că au început deja discuțiile cu Ministerul Sănătății pentru fabricarea în țara noastră a mai multor produse produse în tratamentul COVID-19.

„Acum discutăm cu Ministerul Sănătății nevoia de a atrage zece produse care, din păcate, se găsesc foarte greu în peisaj. A trebuit să vină pandemia pentru ca unii din Executiv să înțeleagă că în România există încă industrie farmaceutică și sunt convins că după ieșirea din această criză de sănătate se va discuta la București despre reindustrializarea României și despre dezvoltarea industriei farmaceutice. La noi este o chestie de logistică, legislație, este o chestie de cultură națională, este o chestie de protecție națională, până la urmă”, a declarat directorul general al Antibiotice Iași, Ioan Nani, marți, la RFI România.

Despre produsele pe care le vor fabrica cei de la Antibiotice Iași, Ioan Nani a precizat că „nu sunt neapărat cele de ultimă generație, care trebuie să trateze COVID-ul, dar sunt absolut necesare, sunt esențiale, așa cum le definește OMS-ul, iar noi, în perspectiva imediată, le vom aduce pe piață”. 

„Sunt produse care în ultimii doi-trei ani au fost reclamate de zeci de mii de ori că lipsesc din sistemul de sănătate. Noi ne-am oferit ca 10 dintre ele să le aducem în perspectiva imediată. Unele le vom produce noi, aici, altele le vom produce împreună cu alte firme din afară.

Unele dintre ele sunt și tratamente alternative la COVID, dar cea mai mare parte sunt medicamente esențiale în tratarea altor boli care, din păcate, sunt încă prezente în România”, a mai spus Ioan Nani.