MENIU

"România va primi o evaluare mai bună decât Bulgaria în apropiatul raport MCV"

Noul raport MCV

Vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva spune că România va primi o evaluare mai bună decât Bulgaria în apropiatul raport MCV

România va primi o evaluare mai bună decât Bulgaria în apropiatul raport al Comisiei Europene elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) privind progresele în reforma justiției și combaterea corupției, a declarat sâmbătă vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, potrivit novinite.com.

Într-un interviu acordat postului național de radio bulgar, Zaharieva a estimat că în ultimul an România a avut rezultate mai bune decât Bulgaria cu privire la procesele judiciare de interes public, combaterea corupției la nivel înalt și lupta împotriva criminalității organizate.

Rapoartele din cadrul MCV pentru Bulgaria și România ar urma să fie prezentate de Comisia Europeană pe 27 ianuarie, scrie Agerpres.

'Ceea ce ei (Comisia Europeană, n.r.) așteaptă de la noi sunt rezultate în cazuri concrete. Am vorbit mai mult despre independența sistemului judecătoresc. Am avocat amendamentele la constituție, care sunt un pas mare spre independența judiciară, deși pașii mai importanți încă nu au fost făcuți, și această independență va fi garantată de amendamentele la legea privind sistemul judecătoresc', a afirmat Ekaterina Zaharieva, după o întrevedere cu oficiali europeni la Bruxelles.

Mai multe articole despre:
raport pe justiţie MCV