MENIU

România, prima ţară NATO care va utiliza sisteme de apărare anti-aeriene din Coreea de Sud

Sistemul va intra rapid în dotarea Armatei Române

Armata României va primi în acest an primele sisteme portabile cu rachete antiaeriene cumpărate din Coreea de Sud. Procesul de livrare este unul rapid, i-a precizat şeful Direcţiei Generale pentru Armamente, generalul Teodor Incicaş. 

Ministerul Apărării Naţionale va primi din Coreea de Sud rachete portabile de apărare aeriană, echivalentul sistemelor americane Stinger. Achiziţia a fost făcută printr-un acord interguvernamental. Contractul include 54 de lansatoare portabile Chiron, a anunțat RRA.

 ”Avem livrările pentru a o achiziţie punctuală pe care am făcut-o anul trecut, de sisteme de tip apărare aeriană portabile pe care le-am cumpărat din Republica Coreea cu livrare rapidă şi aceste sisteme vor veni în acest an”, a precizat șeful Direcţiei Generale pentru Armamente, generalul locotenent Teodor Incicaş:

Acest proiect de înzestrare face parte din programul Umbrela Strategică a României, desemnat pentru achiziţia de diferite sisteme antiaeriene pentru Armata României. Prin acest contract, România devine prima ţară NATO care va utiliza sisteme de apărare antiaeriene de produţie sud-coreeană.

Mai multe articole despre:
romania sistem coreean antiaerian nato