MENIU

România, mistuită de flăcări în a doua zi de Paște

Noapte plină pentru pompieri. Foto/ISU

A fost alertă, ieri seara, în mai multe locuri din țară. Incendii puternice au mistuit mai multe clădiri, chiar în ziua de Paști. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor și, din fericire, nici un incendiu nu s-a soldat cu victime. 

O explozie puternică urmată de un incendiu a avut loc la internatul unui liceu din Hunedoara. Totul s-a întâmplat din cauza unei acumulări de gaze dintr-o cameră a clădirii. Pompierii au fost nevoiți să evacueze cinci persoane și, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Și în Sinaia a avut loc un incendiu puternic, o cabană a fost arsă din temelii iar 15 turiști au fost evacuați de urgență de salvatori. Nicio persoana nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Echipele de intervenție au ajuns la fața locului cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. În acest moment, pompierii nu știu de la ce a pornit incendiul.

Un incendiu care s-a soldat cu două victime a avut loc la o gospodărie din Craiova. Un bărbat de 42 de ani și o femeie de 72 de ani, intoxicate cu fum, au fost transportate la spital. Din primele cercetări se pare că focul ar fi izbucnit de la o lumânare care nu a fost supravegheată.

Un alt incendiu puternic a avut loc la Halele Centrale din Ploiești, una dintre clădirile emblematice ale orașului. O persoană a fost evacuată și nu au fost raportate victime. Pompierii au intervenit cu șase echipaje de stingere, una de descarcerare, o autoscară și o ambulanță. Din primele informații, în interiorul clădirii au ars mai multe ambalaje. 

Mai multe articole despre:
paste incendii pompieri liceu flacari sinaia