MENIU

România, lovită din nou de un val de caniculă - Când revin temperaturile ridicate

Canicula

Vremea intră într-un proces de încălzire după temperaturile deosebit de scăzute. Diminețile și nopțile vor fi în continuare deosebit de reci. La începutul săptămânii viitoare, un nou val de caniculă va lovi România. 

"Regimul termic rămâne în continuare la valori ce pot caracteriza o vreme uşor mai răcoroasă, cu nopţi şi dimineţi reci. La Miercurea Ciuc, în această dimineaţă am avut doar 5 grade Celsius, cel mai cald la Sulina cu 19 grade, cu 11 grade în Capitală.

Şi la această oră înregistrăm valori coborâte în special în zona montană înaltă, doar 4 grade la Vârful Omu, cel mai rece, în timp ce în Capitală 26 de grade, cel mai cald. De astăzi, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, cresc valorile de temperaturi la nivelul maximelor 21-30 grade, minimele rămân în continuare între 10 până la cel mult 19-20 grade, dar într-adevăr în zona depresionară din estul Transilvaniei vom mai consemna valori în jurul a cel mult 7 până la 9-10 grade", a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la o televiziune de știri.

În weekend, vremea se va încălzi de la o zi la alta. Vineri vor fi 32 grade, iar sâmbătă, de asemenea, 32-33 de grade cu 30-31 în Capitală. În minivacanţa de Sfânta Maria, luni şi marţi, chiar 34 de grade.

 

Mai multe articole despre:
canicula meteo anm