MENIU

România, locul 8 în lume la numărul atacurilor de tip ransomware pe mobil

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil, arată un studiu Kaspersky Lab. Cel mai îngrijorător e faptul că numărul atacurilor pe dispozitivele mobile aproape s-a dublat, în numai un an. 

În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. 

Interesant este şi faptul că numărul viruşilor informatici care atacă dispozitive mobile a scăzut, ceea ce însemnă că au crescut impactul și precizia ransomware-ului pe mobil.

Topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu programe ransomware pentru dispozitive mobile este condus de SUA (1,42%). România este prezentă în acest top, pe locul al optulea, cu un procent de 0,27.

„În 2018, utilizatorii de dispozitive mobile s-au confruntat cu ceea ce ar fi putut fi cel mai violent atac cibernetic văzut vreodată”, a afirmat Viсtor Chebyshev, security expert la Kaspersky Lab. 

Mai multe articole despre:
Kaspersky ransomware