MENIU

România, într-un top macabru. Iată câte decese am fi putut preveni

<p>Rom&acirc;nia, &icirc;ntr-un top macabru. Iată c&acirc;te decese am fi putut preveni</p>

România se află pe locul al doilea la nivel european, după Letonia, cu cel mai mare număr al deceselor cauzate de îngrijirea medicală neadecvată.

Letonia, România, Bulgaria şi Lituania se află pe primele locuri ale listei privind decesele care putea să fie evitate, la nivelul anului 2012, se arată într-o analiză a Eurostat.

Ţările europene cu cea mai scăzută rată a deceselor ce puteau fi evitate prin tratament medical sunt Franţa, Spania, Italia şi Olanda.

De asemenea, ţară noastră are printre cele mai ridicate niveluri ale deceselor ce puteau fi prevenite, alături de Ungaria, Letonia şi Lituania, în timp ce Italia, Spania, Cipru şi Grecia au cele mai mici niveluri din acest punct de vedere.

În anul 2012, peste 590.000 de decese din UE ar fi putut fi evitate cu sisteme de îngrijire medicală care să ofere tratamente medicale eficiente şi la timp.

De asemenea, moartea a peste un milion de persoane putea fi prevenită prin intervenţii medicale mai bune.

Principala cauza a mortalităţii evitabile a fost reprezentată de bolile cardiace. Decesele ce puteau fi evitate sau prevenite nu reprezintă, potrivit Eurostat, un mijloc precis prin care se măsoară al calităţii sănătăţii în statele membre UE.

Mai multe articole despre:
România Eurostat îngrijiri medicale mortabiltate