MENIU

România, DESCHISĂ turiștilor străini. Claudiu Năsui: A fost eliminată lista persoanelor care nu aveau dreptul să intre în țară

Claudiu Năsui

Ministrul Economiei a anunțat joi, după ședința de guvern în care au fost adoptate noi măsuri de relaxare, că țara noastră va fi deschisă turismului extern. Turiștii străini vor putea veni în România cu respectarea condiţiilor generale, în funcţie de lista pe care se află ţara lor, a subliniat Claudiu Năsui. 

”O veste bună pentru turism şi pentru HoReCa. România va fi deschisă turismului extern. S-a eliminat din Hotărârea de Guvern lista persoanelor care aveau dreptul să vină. Pe lângă criteriile generale pentru ţările din listele verzi, galbene şi roşii, mai era şi o listă a persoanelor care avea dreptul să intre în ţară. Această listă a fost eliminată. A fost un lucru care ne-a fost cerut de mai toate organizaţiile de profil din turism. Au fost şi discuţii bilaterale pentru discuţii selective, acum avem o regulă clară şi general aplicabilă tuturor ţărilor”, a declarat Năsui. 

Pe pagina de Facebook, ministrul a explicat că, în trecut, era menţionată expres lista celor care pot veni în România (la art. 2 alin. (1) pct. 7 şi art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021).

”Pentru a putea primi turişti străini, puteam fie să adăugăm şi turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluţie. Mulţumesc premierului Florin Cîţu şi ministrului Lucian Bode că au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turiştii străini vor putea veni cu respectarea condiţiilor generale (în funcţie de lista pe care se află ţara)”, a scris Năsui.