MENIU

România anului 2020: Tânără scoasă la vânzare pe Facebook

vanduta pe facebook proxenet

O tânără de 23 de ani a fost scoasă la vânzare, pe o rețea de socializare, de un proxenet. Fata a reușit să scape datorită unui potenţial client care a anunţat autorităţile care au organizat un flagrant.

Potrivit anchetatorilor, timp de o lună, tânăra s-a aflat în casa traficantului care încerca să o vândă pe Facebook. Iniţial, acesta a dorit să o ducă la prostituţie în străinătate, însă măsurile impuse de pandemia cu noul coronavirus l-au împiedicat.

Christian Ciocan, purtător de cuvant al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România: „ Lucrurile sunt foarte grave. Prostituția este cea mai veche meserie din lume și va exista cât va exista lumea. De aceea vor exista si proxeneți. Intereseant în acest raport e faptul că victimele acceptă să fie plasate de proxeneți din foarte multe motive. În general, pe fondul sărăciei, a lipsei de educație.”

Psihologii spun că întâmplarea nefericită prin care fata a trecut o va urmări pe tot parcursul vieții.

Raluca Anton, psiholog: Este un eveniment traumatic, care o va afecta toată viața. Ele nu știu ce li se întâmplă. Ele nu realizează în ce situație intră, ce se întâmplă cu propriul corp. Deci asta  înseamnă o  societate sănătoasă, în care se poate face prevenție.

Proxenetul voia să o vândă pe tânăra de 23 de ani pe suma de 400 de euro.   

Mai multe articole despre:
prostitutie