MENIU

Români nevăzuți de politicieni: O pensionară își cumpără carne o dată pe lună: „Aș fi vrut și prune, dar sunt prea scumpe”

Pensionari nevăzuți de politicieni

Nu toți românii percep la fel inflația. Unii dintre ei sunt exact ca România lui Cîțu: de la o lună la alta se îndatorează tot mai mult. Aproape un milion de pensionari din țară trăiesc din pensia socială de 800 de lei - bani din care trebuie să plătească facturi, să-și ia medicamente și, bineînțeles, alimente. Doamna Dobra are 78 de ani. Trăiește singură, dintr-o pensie de numai 1.000 de lei. 

Doamna Dobra are 78 de ani și trăiește dintr-o pensie de 1.000 de lei. Lista de cumpărături a pensionarei este scurtă și extrem de modestă.

„Aș vrea 2 kg de roșii, cartofi, să văd cum sunt mai ieftini, 2-3 vinete... Fac o ciorbiță de roșii, o mâncărica de dovlecei cu ceapă și cu ardei și ăsta e prânzul”, a spus pensionara, care ar fi vrut și prune, dar spune că sunt foarte scumpe.

Femeia a mărturisit că dimineața bea un ceai sau o cană cu lapte, iar seara tot la fel, ceva mai ușor. „O dată pe lună iau carne când iau pensia”, ne-a spus doamna Dobra.

Mai multe articole despre:
pensionara cumparaturi pensie