MENIU

Români, arestați în Germania după ce au aruncat în aer un bancomat, în Ajunul Anului Nou

Explozie bancomat Germania / Captură foto

Trei români au fost arestați în Germania, la scurt timp după ce au aruncat în aer un bancomat. Incidentul s-a petrecut chiar în Ajunul Anului Nou. Ulterior, unul dintre ei a fost eliberat, fiind cercetat în libertate. Ceilalți doi au primit însă mandate de arestare preventivă, cu acuzația de tentativă deosebit de gravă de furt și provocarea unei explozii. Amândoi au fost transferați la o închisoare din Hesse.

 

Potrivit unui comunicat de presă al poliției regionale Osthessen, incidentul s-a petrecut vineri, 31 decembrie, în jurul orei 02.00. Cei trei români au încercat să arunce în aer bancomatul unei sucursale a unei bănci dintr-un parc industrial, relatează Știri Diaspora.

Pentru prinderea hoților, poliția a mobilizat un număr impresionant de forțe, inclusiv un elicopter. Doi dintre suspecți au fost găsiți în vecinătatea sucursalei băncii, fiind arestați.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit că cei doi bărbați, un român de 22 de ani și un altul de 28 de ani, sunt principalii suspecți în acest caz. Cei doi sunt acuzați că au acționat împreună pentru a arunca în aer bancomatul, prin introducerea unui amestec de gaze și apoi aprinderea acestuia, pentru a sustrage banii din interior.

Bancomatul a rezistat exploziei, astfel încât românii au fugit cu buzunarele goale. Totuși, în urma exploziei au fost provocate pagube materiale de zeci de mii de euro. Mai exact, mai multe geamuri de sticlă din sucursala băncii s-au spart, fiind înregistrate avarii importante și ale bancomatului.

În aceeași zi, un alt cetățean român, de 23 de ani, a fost arestat în Dietzenbach. În prezent, acesta este cercetat în stare de libertate.