MENIU

Român stabilit în SUA, mort de COVID-19 în România: Era infectat cu varianta DELTA

Infecție COVID-19

Un român stabilit în Statele Unite ale Americii şi care a venit recent în vacanţă în ţară a murit din cauza tulpinii Delta. Bărbatul a ajuns la Terapie Intensivă după ce s-a simțit rău câteva zile, însă din cauza complicaţiilor a decedat, relatează Realitatea PLUS. 

Bărbatul în vârstă de 65 de ani, din Arad, dar care se stabilise în America, se afla în vacanță în România când au debutat primele simptome de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 

Bărbatul s-a prezentat la spital pe data de 6 august cu simptome specifice, respectiv, febră, frisoane, transpirație și dureri la înghițire. Cum testul COVID a ieșit pozitiv, pacientul a fost internat la secția de Boli infecțioase. Suspiciunea de infectare cu tulpina Delta a fost ridicată de medicul specialist în urmă cu două săptămâni. Atunci a fost trimisă o probă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino din Capitală. 

Starea de sănătate bărbatului s-a agravat însă și a necesitat îngrijire și monitorizare la Terapie intensivă. Cu toate astea, bărbatul a decedat. La două zile după deces a venit și rezultatul secvențierii care arăta că acesta fusese infectat cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2. 

Bărbatul nu fusese vaccinat împotriva COVID-19.