MENIU

MAE confirmă: un român, rănit GRAV în urma atacului de la Las Vegas

Printre victimele atacului de la concertul de muzică country din Las Vegas se numără și un român din Cluj, rănit grav. Informaţia a fost confirmată şi de MAE român. 

Luca este stabilit cu familia în SUA, în statul Nevada. El a luat parte la concertul de la festivalul de muzică country ”Route 91 harvest”. În timpul show-ului, de la etajul 32 al unei clădiri aflate în apropiere, un bărbat a început să tragă în mulțime, ucigând cel puțin 50 de persoane și rănind alte 400, printre care se află și Luca, scrie știridecluj.ro.

Mama tânărului rănit a postat un mesaj și o fotografie, prin care le cere cunoscuților să se roage pentru fiul ei.

”Vă rog să vă rugați pentru fiul meu Luca, împușcat în timpul atacului din Las Vegas. Acum el este supus unei operații în condiții critice și aș aprecia rugăciunile voastre”, le-a transmis Carmen cunoscuților.

Iată mesajul transmis de MAE: "Încă de la momentul desfășurării atacului care a avut loc astăzi, 2 octombrie 2017, la Las Vegas, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români.

Potrivit informațiilor obținute până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetățenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Consulul onorific al României la Las Vegas îl va vizita pe cetățeanul român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru".