MENIU

Român dispărut de 18 ani, găsit de familie în Italia cu ajutorul unei fotografii de pe Facebook

O romanca din Italia a fotografia si postat pe Facebook imaginea cu un om care traieste pe strazi. El parea sa fie roman. Dupa cateva ore fotografia s-a viralizat si o nepoata a barbatului l-a recunoscut. El era disparut de 18 ani.

O femeie româncă din Milano a reușit în puține ore, cu o postare pe care a publicat-o pe Facebook, să găsească rudele unui conațional care se pare că trăiește pe străzile orașului din nordul Italiei, într-un stadiu de degrad absolut. O nepoată a bărbatului român a văzut postarea și l-a recunoscut în pozele publicate pe unchiul său, de care familia nu mai știe nimic de 18 ani.

„Azi dimineață, în tramvaiul nr. 9 din Milano, Porta Veneția, am notat acest om, țin să precizez că nu este prima dată când îl întâlnesc, dar azi dimineață l-am auzit vorbind singur în românește… M-am apropiat de el să-l întreb cum îl cheamă, de unde este și dacă nu vrea să fie ajutat. Nu a știut să îmi răspundă pentru că mintea lui nu era în lumea reală, ci într-o lume imaginară. Am rugămintea la voi, dacă îl cunoașteți, dacă cineva știe de unde este, poate cineva îl caută, să mă ajute să salvăm acest om, măcar să-i înștiințăm familia. Cu siguranță cineva îl caută, nu e posibil ca un băiat așa tânăr să trăiască și să sfârșeste în acest mod. Vă mulțumesc!”, a scris femeia pe Facebook.

„Suntem aproape în totalitate siguri că este fratele nostru, avem 18 ani de când îl căutăm. Câțiva ani în urmă poliția ne-a transmis că l-a găsit, dar el nu mai voia să știe nimic de noi, dar cum l-am văzut acum în poze nu cred că mai este în măsură să decidă ce este mai bine pentru el. Noi am vrea să îl aducem acasă, să ne ocupăm de el, e fratele nostru, nu-l putem lăsa să trăiască pe străzi, în condițiile alea. Ne bucurăm să știm că este în viață, asta e cea mai bună veste până acum.”, a declarat sora barbatului din imagini, dupa ce a fost contactata de o publicatie a romanilor din Italia.

Mai multe articole despre:
facebook roman italia