MENIU

Rockerul rus care l-a sfidat de mai multe ori pe Putin. Cum răspunde liderul de la Kremlin vocii poporului

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Chiar dacă Vladimir Putin este unul dintre cei mai puternici lideri ai lumi și de multe ori pare invincibil, iată că există oameni care îl sfidează. Printre cei mai cunoscuți este un rocker rus, liderul uneia dintre cele mai apreciate trupe din țara sa. 

Devin cunoscute din ce în ce mai multe povești ale civililor care îndrăznesc să îi țină piept liderului de la Kremlin și care demonstrează lumii întregi că oamenii de rând din Rusia nu sunt, de fapt, de acord cu războiul. Printre aceștia se află și Iura Shevchuk, liderul uneia dintre cele mai iubite formații de muzică rock din Rusia. La cel mai recent concert, acesta s-a adresat zecilor de mii de fani prezenți.

„Ucrainenii sunt uciși. Pentru ce? Ne mor copiii acolo. Pentru ce? Care e scopul? Tineretul din Ucraina și din Rusia se prăpădește. Bătrânii, femeile și copiii mor pentru planurile napoleonice ale altui Caesar, da?”, spune acesta.

Îndrăzneala sa nu a rămas nepedepsită. La scurt timp după concert, solistul a fost arestat.

Nu este prima dată când rockerul îi ține piept lui Putin. În 2010, în timpul unei adunări organizate de președintele rus pentru a afla care este vocea poporului, Iura l-a întrerupt pe liderul de la Moscova în timp ce acesta vorbea. Solistul nu s-a abținut și a spus că oamenii președintelui rus i-au spus cântărețului ce să facă la întrunire: „Cu două zile în urmă am primit un telefon și o persoană care cred că este asistentul dumneavoastră mi-a spus să nu vă pun întrebări dificile, în special de natură politică”

Ca răspuns, Putin a început să râdă și s-a prefăcut că nu îl cunoaște pe rocker, unul dintre cei mai iubiți soliști din Rusia. 

Mai multe articole despre:
rocker rus vladimir putin sfidat razboi ucraina