MENIU

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European: "Vreau să vă asigur că Ucraina îşi are locul alături de noi"

Parlamentul European

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a promis, joi ,să furnizeze sprijin Ucrainei ”la fiecare pas” al drumului acestei ţări către integrarea în Uniunea Europeană.

”Vom sta alături de Ucraina în vremuri de tragedie la fel ca în perioade de prosperitate”, a declarat Metsola, într-o intervenție video în fața membrilor Radei (parlamentul ucrainean) cu ocazia Zilei Statalităţii Ucrainei, relatează DPA preluat de G4Media.ro.

Cu acest prilej, eurodeputata malteză şi-a reafirmat sprijinul pentru aderarea Ucrainei la UE, după ce țara est-europeană a primit statutul de candidată la începutul acestei luni.

”În această zi importantă pentru Ucraina suverană şi independentă, vreau să vă asigur că Ucraina îşi are locul alături de noi. Poate nu va fi un drum uşor, dar Parlamentul European, cel mai puternic avocat al dumneavoastră, este aici pentru voi, pentru a vă ajuta la fiecare pas al acestui drum”, a mai spus preşedinta PE.

În luna aprilie, Roberta Metsola a devenit primul lider al unei instituţii UE care vizitează Ucraina de la începerea invaziei ruse, mai arată sursa citată.

Reamintim că, pe 17 iunie, Comisia Europeană a recomandat acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova. Decizia finală de acordare a statutului trebuie să fie aprobată, însă, de toate cele 27 de state membre.