MENIU

Robert Negoiţă, reacţie incendiară după filmuleţul în care Poliţia Locală ar lovi minorii

<p>Robert Negoiță </p>

Un video şocant, postat pe reţelele de socializare, în care doi copii încătuşaţi de coşul de gunoi ar fi loviţi de poliţiştii locali, în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei, a provocat un uriaş val de critici.

Doi copii prinşi de poliţia locală când pescuiau ilegal în lac au fost reţinuţi. În imaginile surprinse de unul dintre adolescenţi se vede cum un poliţist local ar lovi în stomac pe celălalt copil.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, a dezvăluit că tinerii în cauză sunt cunoscuţi cu antecedente de natură penală. Cât despre poliţişti, edilul a precizat că aceştia vor fi chemaţi în faţa Comisiei de Disciplină.

"Orice formă de violenţă este pur şi simplu iancceptabilă. Am stat de vorbă cu cei de la Poliţia Locală, inclusiv cu colegul care a fost filmat şi se înţelege din filmare că l-ar fi lovit pe acel tânăr. Mi-a spus, privindu-mă în ochi, că nu l-a lovit. Doar că s-a făcut puţin spre el, pentru că acei tineri sunt certaţi cu orice regulă sau cu orice normă de bun-simţ.

Avem mari probleme cu aceşti tineri, dar este profund în neregulă să-i sprijinim în activitatea lor şi în neregulile pe care le fac. Ne distrug locurile de joacă, ne distrug mobilierul stradal, înjură cetăţenii, fură tot ce prind. Am informaţii de la poliţie că ei sunt cei care acţionează în Centrul Vechi, unde tâlhăresc persoane în vârtsă şi străini. La ora asta, legea e prea blândă în ce-i priveşte. Chiar dacă sunt minori, nu trebuie să-i încurajăm în acţiunea lor. Evident că s-a făcut o sesizare către Comisia de Disciplină, poliţiştii vor merge în faţa Comisiei de Disciplină. Eu solicit Poliţiei Locale să-şi facă treaba!", a spus Robert Negoiţă.

Citiţi şi:

De ce se confundă Poliţia Locală din Bucureşti cu anumite structuri din Ministerul de Interne

Mai multe articole despre:
Robert Negoiţă reacţie incendiară