MENIU

Roata aniversară Google // Lucruri mai puţin cunoscute despre compania şi browserul Google

Roata aniversară Google

Roata aniversară Google: Google, compania fondată de Larry Page şi Sergey Brin a împlinit pe 27 septembrie 19 ani, perioada în care a crescut de la un simplu motor de căutare al unei universităţi la o firma multinaţională cu extrem de multe domenii de activitate. Aşadar, ziua de 27 septembrie 1998 rămâne în istorie drept dată de naştere a uneia dintre cele mai importante companii de tehnologie la nivel mondial.

Roata aniversară Google: Ce faci atunci când nu știi ceva și vrei să afli neapărat? Cauți pe Google, ca toată lumea, evident. Dar ce faci când nu știi ceva despre Google? Același lucru, desigur! Că tot veni vorba, am găsit câteva informații mai puțin cunoscute despre Google. Le-am ales pe cele mai interesante și le-am adunat în acest articol. Dacă și tu ești curios, citește în continuare!

1. 16% dintre căutările zilnice de pe Google sunt informații despre care motorul de căutare încă nu știe.

Roata aniversară Google: 2. Google intenționează să scaneze toate cărțile cunoscute existente până în prezent, având ca termen de finalizare 2020. Există 129 de milioane de cărți unice în lume.

3. Pentru a crea Street View prin deșert, cei de la Google au angajat o cămilă care să poarte echipamentul prin terenul arid.

Roata aniversară Google: 4. Peste 2 milioane de căutări sunt executate de Google în fiecare minut.

5. Când s-a lansat Gmail, toată lumea a crezut că e o păcăleală, pentru că acesta a fost lansat în 1 aprilie 2004.

6. În 2007, tot de 1 aprilie, toți angajații de la Google au primit un email care îi anunța că există un piton în libertate prin incintă. Nu era o glumă.

Roata aniversară Google: 7. Primul tweet trimis de cei de la Google a fost „Mă simt norocos” scris în cod binar.

8. În prezent, compania dezvoltă un calculator atât de puternic, încât se va putea programa singur.

9. Google este cel mai vizitat site din lume.

Roata aniversară Google: 10. Google a fost numit „Cea mai bună companie pentru care să lucrezi” 4 ani la rând de către revista Fortune din SUA.

11. Numele Google a fost ales din greșeală pentru că fondatorii companiei au scris greșit „Googol”. Acesta din urmă este numele dat numărului 1 urmat de 100 de zerouri.

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE: 15 lucruri amuzante pe care nimeni nu le ştie despre Google

Roata aniversară Google: 12. În 16 august 2013, Google a picat pentru aproximativ 5 minute, timp în care traficul general pe internet a scăzut cu aproximativ 40%.

13. Domeniul googlesucks.com este deținut de Google. Acesta nu este folosit.

14. Google Maps calculează timpul petrecut în trafic bazându-se pe viteza cu care dispozitivele cu Andorid se deplasează pe stradă.

Roata aniversară Google: 15. Dacă cauți pe Google Images „Atari breakout”, te vei putea juca acest joc.

16. Dacă intri pe Google Maps și dai zoom out la maxim, vei vedea Pământul, cu umbrele în timp real.

Roata aniversară Google: 17. În 2013, Google a creat o companie anti-ageing numită Calico, gândită ca, într-un final, să găsească un „tratament” pentru moarte.

18. Google Maps îți permite să vizitezi și epave sau viața marina subacvatică din Marele Recif Australian.

19. Youtube este deținut de Google și este al doilea motor de căutare de pe internet.

Roata aniversară Google: 20. Adresele de gmail care conțin puncte în username pot fi folosite și fără punct. De exemplu, dacă adresa ta de gmail este tau@gmail.com si cineva trimite un mail pe numeletau@gmail.com, tot la tine va ajunge acel email.

Roata aniversară Google: Mai multe informaţii despre aniversarea Google găseşti AICI şi pe pagina dedicată Doodle-urilor Google!

Cu această ocazie, compania a pregătit surprize pentru toți cei au deschis motorul de căutare. Aşadar, internauții au fost întâmpinați cu un Google Doodle foarte interesant, mai precis o roată. Motorul de căutare Google a văzut lumina zilei pe 27 septembrie 1998, însă creatorii lui nu ştiau pe atunci că el va deveni suportul folosit de 88,6% din totalul internauţilor în anii următori.

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE. Dacă alegi să învârţi ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE, poți să accesezi jocuri, cum ar fi cel de crichet, poți să auzi sunetele produse de diverse animale și poți parcurge un chestionar despre Ziua Pământului. De asemenea, roata aniversară Google adună diverse alte doodle-uri publicate până acum de companie cu diverse ocazii, cum ar fi aniversarea hip hop-ului, diverse alte aniversări ale companiei. 

LA MULŢI ANI GOOGLE 2017! Aniversarea Google din 2017 marchează 19 ani de când acest browser a trecut de la stadiul de experiment pe serverele celebrei Universități Stanford la a fi cel mai important motor de căutare la nivel mondial.

ANIVERSAREA GOOGLE. Compania Google, printr-un Doodle, te invită aşadar astăzi să iei parte la aniversarea sa şi pentru câteva minute pur şi simplu să afli diverse informaţii interesante sau să te joci.

Mai multe articole despre:
ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE