MENIU

Rezultate Alegeri locale 2016. Cine sunt primarii PENALI realeşi UPDATE

Aleşi, deşi au fost condamnaţi pentru corupţie

Rezultate Alegeri locale 2016. Românii au dat, duminică 5 iunie, proba sensibilităţii la tema corupţiei, când vine vorba de alegerea liderilor politici. Rezultatul? Mulţi foşti primari cu dosare penale au fost realeşi "en fanfare" pe fotoliile de edili ai comunităţilor lor.

Rezultate Alegeri locale 2016. Mai mulţi edili din România cu grave probleme penale au fost realeşi în funcţia de primar. Printre aceştia se numără Cătălin Cherecheş (Baia Mare), Lia Olguţa Vasilescu (Craiova), George Scripcaru (Braşov) sau Mircia Gutau (Râmnicu Vâlcea).

Potrivit unui articol Associated Press, preluat de presa internaţională, 51 din 109 de primari ai marilor oraşe din România au fost condamnaţi sau cercetaţi penal în ultimii doi ani. Conform DNA, un număr de peste 100 de edili, viceprimari sau preşedinţi de consilii locale au fost condamnaţi pentru corupţie în 2015.

Rezultate Alegeri locale 2016. Lia Olguţa Vasilescu, candidatul PSD, a câştigat un nou mandat la Primăria Craiova. Edilul oraşului a declarat că a votat pentru continuitate. Lia Olguţa Vasilescu a fost cotată încă de la bun început cu cele mai mari şanse pentru câştigarea celui de-al doilea mandat la Primăria Craiova.

Rezultate Alegeri locale 2016. Cătălin Cherecheş a candidat, din puşcărie, la alegerile locale pentru un nou mandat de primar. Imediat după anunţarea exit-poll-urilor, edilul încarcerat a postat un mesaj pentru băimăreni pe pagina sa de Facebook prin care a anunţat că a câştigat unb nou mandat şi le-a mulţumit pentru încredere şi suport.

Rezultate alegeri Baia Mare. Exit poll: Cătălin Cherecheș a câștigat din închisoare

Rezultate Alegeri locale 2016. La Rm. Vâlcea, Mircia Gutău, omul cu două condamnări penale cu executare pentru fapte de corupţie ar putea fi noul primar al municipiului Rm. Vâlcea, conform primelor date de după închiderea urnelor.

Mircia Gutau a candidat la Primaria municipiului Ramnicu Valcea pe listele Partidului Ecologist Roman, dupa ce PNL i-a respins candidatura din cauza celor doua condamnari la inchisoare cu executare pentru coruptie, desi avea cel mai bun scor in sondaje. Gutau a fost primar in Ramnicu Valcea intre 2004 si 2008, iar in 2008 a fost ales din primul tur pentru un al doilea mandat cu 72% din voturi.

Rezultate Alegeri locale 2016. Trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, primarul Braşovului, George Scripcaru, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat şi anunţă că a câştigat cu peste 50% din voturi. George Scripcaru a candidat ca independent, după ce PNL i-a retras sprijinul politic în urma trimiterii sale în judecată, potrivit Adevarul.ro. El este primar al Braşovului din anul 2000 şi a candidat de fiecare dată din partea Partidului Democrat Liberal.

"Voi castiga cu peste 50%. Ma raportez la trei zone diferite din oras, de aici am datele. Avem un trend bun. Daca se termina prost cu dosarele pe care le am, sunt un om responsabil si voi face ceea ce trebuie", a spus Scripcaru la un post TV.

Întrebat de jurnaliști de ce crede că l-au ales iar brașovenii, Scripcaru a spus că, probabil pentru faptul că a făcut treabă bună în Brașov in cele trei mandate ale sale. „Oricum, nu puteam da cu piciorul la tot ce am realizat până acum" a mai spus Scripcaru.

Mai multe articole despre:
Rezultate Alegeri locale 2016.