MENIU

Rezultate alegeri Austria - Partidul cancelarului Karl Nehammer a pierdut majoritatea în Parlament - Ce procent a obținut după scandalul Schengen

Karl Nehammer

 După numărarea tuturor voturilor, OVP, partidul lui Nehammer, a obținut 39,9%, extrema dreaptă FPO – 24,2%, SPO – 20,6%, iar Verzii – 7,6%.

OVP, partidul cancelarului Austriei, Karl Nehammer, a luat sub 40% din voturi la alegerile din Austria Inferioară și va pierde majoritatea în guvernul și în parlamentul regionale.

Rezultatele parțiale după numărarea a 60% din voturi arată că OVP a luat 39,9%, extrema dreaptă, FPO, a ajuns la 25%, iar social-democrații au obținut 21%, informează presa locală.

Astfel, partidul popular pierde majoritatea în guvernul și în parlamentul regionale și va trebui să facă o înțelegere cu social-democrații sau cu extremiștii.

De precizată că în Austria Inferioară sunt peste jumătate dintre imigranții care locuiesc în această țară, iar cel mai numeros grup e format chiar din români. O parte dintre acești oameni au și votat.

Aproape 1,3 milioane de alegători s-au prezentat la urne în cadrul alegerilor regionale din landul Austria Inferioară. Alegeri regionale urmează să mai aibă loc și în Carinthia, în luna martie, şi în Salzburg, în aprilie.

Mai multe articole despre:
austria alegeri