MENIU

Rezidențiat amânat! Ce spune ministrul Pintea despre criza din sănătate

<p>Sorina Pintea</p>

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul crizei examenului de rezidenţiat, că preşedintele României este responsabil pentru situaţia actuală, întrucât „nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională”, aceea de numire a unui interimar la Educaţie chiar şi pentru două zile.

Ministrul demis prin moţiune de cenzură al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, într-o intervenţie la Digi 24, faptul că preşedintele României este responsabil pentru situaţia amânării examenului de rezidenţiat, întucât a refuzat să numească un ministru interimar al Educaţiei.

„Au fost foarte multe discuţii în spaţiul public legate de acest examen, dar nu avem ministru interimar al Educaţiei, nu am avut, pentru că preşedintele nu a numit acest ministru, nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională”, a spus Pintea.

Ea a declarat şi faptul că este de părere că există soluţii juridice pentru soluţionarea acestei crize a examenului de rezindeţiat.

 

„Cred că există soluţii din punct de vedere juridic, nu neapărat - ştiu eu - o legătură, că nu face Guvernul, că n-a făcut, că nu ştie. Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile, astfel încât, aceste Ordine să poată fi semnate”, informează ministrul demis prin moţiune al Sănătăţii.

Mai multe articole despre:
Ministrul Sanatatii Sorina Pintea