MENIU

Revoltător. Iată cu ce sunt hrăniţi porcii la acest abator din Vaslui

<p>Revoltător. Iată cu ce sunt hrăniţi procii la acest abator din Vaslui</p>

Nouă poliţişti, dintre care şase de la Serviciul de Acţiune Specială a IPJ Vaslui şi trei de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Economice şi Financiare (SCCEF), au descins la Unţeşti unde au descoperit un abator neautorizat, care îşi comercializează produsele în centrul Bârladului. Abatorul este o adevărată bombă care sfidează până şi cele mai elementare norme de igienă. Revoltător este faptul că porcii care sunt crescuţi exact lângă abator se hrănesc cu resturi de animale sacrificate.

Caz incredibil la Bârlad, unde un individ, care se da drept om de afaceri, având o boxă de carne pe stradă Republicii, zona Stadion, exact la 150 de metri de Primăria Bârlad, vinde nestingherit carne de porc şi vită, fără a avea autorizaţie sanitară pentru aceste produse. Viorel Cernat, care locuieşte în satul Unţeşti, comuna Bogdăneşti, sfidează orice urmă de bun simt şi legalitate în acest oraş, cel mai probabil fiind "sprijinit" de către cei din DSVSA Vaslui.

Poliţiştii de la Economic (SCCEF) din Vaslui au făcut control la boxa de carne aparţinând lui PF Cernat Viorel. Au găsit şi confiscat 250 de kg de carne de porc şi vită, care nu prezenta documente legale de provenienţă şi nici aviz sanitar la carnea pusă în vânzare. Poliţiştii au găsit şi o ştampila pe o carcasă de porc, care li s-a spus că provine de la abatorul lui Cernat, de la Unţeşti. Intrând la bănuieli, vineri dimineaţă, pe 18 decembrie, nouă poliţişti din cadrul IPJ Vaslui au descins la Untesti, la abatorul groazei.

Când au intrat în abator, mai precis în curtea casei lui Viorel Cernat, poltistii s-au luat cu mâinile de cap: aşa-zisul abator funcţionează în nişte clădiri mizerabile, pline de rugină, igrasie, microbi, fără geamuri, uşi şi carnea atârnă pe nişte cârlige mizerabile, în bătaia aerului cu microbi, lângă o cameră cu porumb, precum şi alte surse generatoare de bacterii. "Un miros îngrozitor, cu greu am rezistat acolo, afară erau peste 100 de porci într-un fel de ţarc, flamanzi şi în noroi, mâncau efectiv carne de pe oasele de vită, din mâlul unde şi-au făcut nevoile. Tot acolo mâncau şi câinii. La faţa locului era doar soţia lui Viorel Cernat, precum şi un paznic, el a plecat când ne-a văzut că venim. Am chemat inspectorii de la DSVSA Vaslui, care au rămas şi ei şocaţi când au văzut acest aşa-zis abator, care nu are autorizaţie sanitară de funcţionare", a precizat comisarul şef Mircea Iosipescu, de la SCCEF (poliţia economică) din Vaslui, citat de bzi.ro.

Mai mult, poliţiştii au descoperit că ştampila cu care Viorel Cernat îşi "asigura" marfă că ar fi autorizată sanitar indică un abator din judeţul Galaţi, a unei societăţi aparţinând unui deputat gălăţean, care nu auzise în viaţă lui de Viorel Cernat. "La verificarea făcută s-a constatat că ştampila folosită de Viorel Cernat este falsă, societatea pe care o indică numărul de pe ştampila fiind din judeţul Galaţi. Şeful acestei societăţi, un deputat, ne-a precizat că nu îl ştie pe acest om şi că n-a avut niciodată de a face cu el", a spus comisarul şef Mircea Iosipescu.

Poliţiştii de la SCCEF Vaslui l-au convocat pe Viorel Cernat la sediu pentru audieri, în acelaşi timp anunţând şi DSVSA Vaslui să ia măsurile de rigoare pentru a închide boxa de carne. Anumite surse au precizat că Viorel Cernat este susţinut puternic în ilegalităţile sale de cineva "mare" din DSVSA Vaslui şi de un medic veterinar.